PHP SWITCH - CASE YAPISI

 Bir önceki bölümde if - elseif - else yapısını görerek koşul ifadeleri oluşturmayı öğrenmeye başlamıştık. Bu bölümde de koşul oluşturmak için kullanılan bir diğer yöntem olan "switch - case" yapısını göreceğiz.

Switch Case koşul bloklarının çalışma mantığı da if - else kod bloklarındaki ile aynıdır. Tek fark, yazım şekilleridir. Switch kod bloğunda koşula girecek değer alınır ve daha sonra switch içerisindeki case ifadelerinde yer alan değerler ile kıyaslanır. Case ifadelerindeki değerlerden hangisine eşit olursa, o case kod bloğu çalıştırılarak işlemler gerçekleştirilir. Eğer değişkenimiz hiçbir case ifadesindeki değer ile eşleşmiyorsa, o zaman default kod bloğuna düşer ve bu kod bloğu içerisindeki işlemler çalıştırılır. Switch case koşul ifadelerinin yazımı şu şekildedir.


KOD ÇIKTISI:

Örneğimizde $sayi isminde bir değişkenimiz var ve bu değişkende tutulan değerin iki ile tam bölünüp bölünmediğini öğrenmek istiyoruz. Bunun için switch içerisinde sayının iki ile bölümünden kalanı aldık. Daha sonra case ifadesi ile bu kalanın sıfıra eşit olup olmadığını karşılaştırdık. Sayımız iki ile tam bölünebilen bir sayı olduğu için case kod bloğu çalıştırıldı ve içerisindeki işlemler gerçekleştirildi. Eğer kalan sıfıra eşit olmasaydı default kod bloğu çalışacak ve onun içerisinde yer alan işlemler gerçekleştirilecekti.

PHP' de switch - case koşul ifadelerinin kullanımı bu şekildedir. Sizde programlarınızda bu koşul ifadelerini veya if - elseif - else koşul ifadelerini kullanarak karşılaştırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder