Giyilebilir Teknoloji Nedir?

 

Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında adını sıklıkla duyduğumuz fakat anlamını tam olarak bilmediğimiz bir kavram ile bu yazımızda da karşınızdayız. Bahsettiğimiz kavram "Giyilebilir Teknoloji" kavramıdır. Bir çoğumuz bu ifadeyi bir yerlerde duymuş ya da okumuşuzdur. Fakat tam olarak neyi ifade ettiğini tam anlayamamış olabiliriz. Bu sebeple bizlerde bu yazımızda bu kavramdan bahsederek siz değerli okurlarımızı aydınlatmak istedik. Keyifli okumalar ...

Giyilebilir Teknoloji, İngilizcesi ile "Wearable Technology", kıyafet olarak veya aksesuar olarak giyebildiğimiz, üzerinde vücut hareketlerini takip edebilen sensörler barındıran, her türlü teknolojik aletin genel adıdır. Bu tarz cihazlar genel olarak akıllı telefonlarla kablosuz bağlantı sağlayabilmek için wi-fi, bluetooth veya mobil internet bağlantısı kullanmaktadırlar. Kullanıcılarının sürekli yanlarında bulundurabildikleri bu ürünler; sağlık, bilgi alma, eğlence, iş, sosyalleşme ve daha birçok alanda hizmet sağlamaktadır. Giyilebilir Teknoloji ürünlerine örnek olarak; akıllı saatler, akıllı gözlükler, sağlık ve fitness cihazları, akıllı bileklikler, akıllı giysiler, akıllı takılar, vücuda yerleştirilebilen implantlar verilebilir.

Akıllı Saatler

Akıllı saatler bileğe takılarak kullanılan cihazlar kategorisindedir. Akıllı telefonlarımıza kablosuz olarak bağlanır ve bilgi transferi gerçekleştirirler. Aynı zamanda telefonumuza gelen çağrılara ve bildirimlere cevap vermemizi de sağlamaktadırlar.

Akıllı Gözlükler

Bu ürünlerin en bilineni Google Glass'tır. Akıllı gözlüklerin kullanım amacı, kullanıcılarını dış dünyadan soyutlamak yerine, bulundukları konum hakkında bilgi vermektir.

Sağlık ve Fitness Cihazları

Bu cihazlar bileğe ya da kemere takılarak kullanılabilen cihazlardır. Son zamanlarda kullanımları gittikçe artan popüler giyilebilir ürünlerin başında yer almaktadır. Kalp atım hızımız, gün içerisinde yapmış olduğumuz egzersizler ve hatta uyku düzenimiz gibi birçok konuda bizlere bilgi sağlamaktadırlar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder