C++ Programlama Dilinin Kullanıldığı Alanlar

C++ Programlama Dili, Bell Laboratuvarlarında Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılında geliştirilmiş; çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı kullanıma sahip bir programlama dilidir.

Geliştirildiği günden bu yana, popülaritesini koruyarak bu günlere kadar gelmeyi başarmış ve hala yazılımcılar arasında birçok alanda yazılım geliştirmek için sıkça tercih edilen bir programlama dili olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde bu sebeple bu programlama diline yeni başlayacak olanlarımıza rehber olması adına ya da C++ programlama dilinin kullanım alanları hakkında çok bilgisi olmayanlarımızı bilgilendirmek amacıyla bu yazımızda sizlere C++ programlama dilinin kullanımlarından bahsetmek istedik. Keyifli okumalar ... 

C++ Programlama Dilinin Kullanıldığı Alanlar

  1. İşletim Sistemi Yazılımları
  2. Veritabanı Yönetim Sistemi Yazılımları
  3. Bilgisayar Oyunları Yazılımları
  4. Grafik Motorları
  5. Gömülü Sistemler
  6. Görüntü İşleme
  7. Donanım Sürücülerinin Yazılımları
  8. Masaüstü Uygulamaları

Gömülü Sistem Programlama

C++ Programlama Dili ile Gömülü Sistemler ve elektronik kartlar gibi yazılımlar rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir ve bu alanlarda C++ Programlama Dili'nin kullanım oranı gün geçtikçe artmaktadır. C++ Programlama Dili'nin yanı sıra, C Programlama Dili de bu alanda yazılım geliştirmek için kullanılan bir diğer programlama dili olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oyun ve Oyun Motoru Geliştirme

Performans bir oyun için en kritik özelliklerden bir tanesidir. Bu nedenle bu alanda seçilecek programlama dilinin de hızı ve performansı büyük önem arz etmektedir. C++ Programlama Dili, bu nedenle bu alanda kullanılabilecek en ideal programlama dillerinden bir tanesidir ve oyun motoru yazılımlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Unity oyun motoru, Counter-Strike oyunu gibi oyunlar ve oyun motorları, bu programlama dili kullanılarak geliştirilmişlerdir.

Masaüstü Uygulamalar

C++ Programlama Dili, masaüstü yazılım geliştirme konusunda da çok tercih edilen programlama dillerinden bir tanesidir. Örneğin Adobe Photoshop bu programlama dili kullanılarak geliştirilmiş bir uygulamadır.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder