PHP DİZİLER - 1

 Bir önceki bölümde foreach döngüsünü görerek döngüler konusunu tamamlamıştık. Bu bölümde ise diziler konusuna giriş yapacağız.

Diziler, önceden öğrendiğimiz integer, string vs gibi bir veri tipidir. Onlardan farklı olarak aynı anda birden fazla veriyi içerisinde barındırabilmektedir. Şimdi bir örnekle dizi nasıl oluşturulur, bunu görelim.


KOD ÇIKTISI:



 Örneğimizde "$sebzeler" isminde bir dizi oluşturup sonrasında foreach döngüsünü kullanarak dizinin elemanlarını sırası ile alt alta yazdırdık. Örnekte de görüldüğü üzere diziler "array()" fonksiyonu ile oluşturulur ve parantez ile tırnak içerisinde dizi elemanları virgüllerle ayrılarak yazılmaktadır. 

Diziler oluşturulurken örneğimizde gördüğümüz gibi aynı tipteki verilerle dizi oluşturmak zorunda değiliz. Farklı tiplerdeki verilerin bir arada olduğu diziler de oluşturmak mümkündür. Bunu da bir örnekle inceleyelim.


KOD ÇIKTISI:


Bu örneğimizde de içerisinde hem string hem de integer veri tipinde elemanların bulunduğu bir dizi oluşturduk ve bu dizinin elemanlarını sırası ile alt alta yazdırmış olduk. Sizde içerisinde başka veri tiplerinin de bulunduğu dizileri rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

Dizilerin burada bahsedilenler dışında da birçok özellikleri bulunmaktadır. Bir sonraki bölümde de bunları görerek diziler konusunu da tamamlamış olacağız. İyi çalışmalar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder