C# DİZİLER - 1

 Bir önceki bölümde foreach döngüsü konusunu görmüş ve döngüler konusunu bitirmiştik. Bu bölümde ise diziler konusuna giriş yapacağız.

Diziler, aynı türdeki verilerin sıralanarak gruplandırılması için kullanılan bir yapıdır. Özünde string, integer, float gibi bir veri tipidir. Onlardan farklı olarak içerisinde birden fazla veriyi sıralayarak barındırabilmektedir. Şimdi diziler C# üzerinde nasıl tanımlanır, bir örnekle bunu görelim.


KOD ÇIKTISI:


Örneğimizde "integer" tipinde "sayilar" isminde bir dizi tanımladık ve içerisine integer tipindeki dizi elemanlarını yazdık. Daha sonra bu elemanları sırası ile console ekranına yazdırmak için bir dizi döngüsü, yani foreach döngüsü oluşturduk ve içerisinde yine "integer" tipinde "sayi" isminde bir değişken tanımlayıp dizi elemanlarını in komutu ile bu değişkene sırası ile alıp, döngü içerisinde de console ekranına yazdırmış olduk.

İnteger tipinde dizi tanımlayabildiğimiz gibi diğer veri tiplerinde de dizi tanımlamamız mümkündür. Şimdi de string tipinde bir dizi tanımlayıp onun elemanlarını console ekranına yazdıralım.


KOD ÇIKTISI:


Bu örneğimizde de string veri türünde bir dizi tanımlayıp içerisinde çok bilinen programlama dillerini sıraladık. Daha sonra yine foreach döngüsü kullanarak dizi elemanlarını console ekranına yazdırmış olduk.

Diziler burada bahsedilenler dışında birçok özelliği barındırmaktadır. Bir sonraki bölümde de dizilerin bu özelliklerini görerek diziler konusunu da tamamlamış olacağız. İyi çalışmalar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder