C# FOREACH DÖNGÜSÜ

 Bir önceki bölümde for döngüsünü görmüştük. Bu bölümde ise foreach döngüsünü göreceğiz ve C#' daki bütün döngü çeşitlerini öğrenmiş olacağız.

Döngüler, önceki bölümlerde de bahsedildiği gibi birden fazla kez tekrar etmesini istediğimiz işlemler için kullanılan bir yapıdır. Foreach döngüsü de bu amaçla kullanılmaktadır. Fakat önceki öğrendiğimiz döngü türlerinden farklı olarak, dizi olarak isimlendirdiğimiz veri tipi üzerinde işlem gerçekleştirmek için kullanılan bir döngü türüdür. Yazımı ise şu şekildedir.



KOD ÇIKTISI:


Örneğimizde string veri tipinde "isimler" ismi ile oluşturulmuş bir dizimiz var ve bu dizinin elemanlarını sırası ile alt alta console ekranına yazdırmak istiyoruz. Bunun için bir foreach döngüsü oluşturduk ve içerisinde yine string tipinde "isim" ismi ile bir değişken tanımladık ve in komutu sayesinde isimler dizisinin elemanlarını sırası ile isim değişkenine atamış olduk. Ardından döngü kod bloğu içerisinde ise bu elemanları sırası ile alt alta console ekranına yazdırmış olduk. Örnekten de anlaşılacağı üzere foreach döngüsünde bir başlangıç veya bitiş değeri belirtmeye gerek yoktur. Çünkü döngü, dizinin elemanlarını sırası ile alarak işlemlerini gerçekleştirdiği için otomatik olarak dizinin eleman sayısı kadar dönmektedir.

Sizde programlarınızda dizi elemanları ile işlemler gerçekleştirmek istiyorsanız bu döngü ile rahatlıkla dizi elemanlarına ulaşabilir ve istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder