META, 3D AVATARLARI DUYURDU!

Teknolojinin hız kesmeden ilerlediği günümüz dünyasında "Metaverse(metaverse ile ilgili yazımızı daha önce okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz)" kavramı ile daha yeni tanıştık, yeni yeni alıştık derken, gün geçmiyor ki bir yenilik daha gelmesin. Yapılan bu yenilik sanıyoruz ki birçok kişi tarafından çok sevilecek.

Meta (eski adı ile Facebook), yeni sanal teknoloji olan Metaverse evrenini, daha da yaygınlaştıracağı haberini bizlere duyurdu. Meta şirketi, kendi bünyesindeki Instagram, Facebook ve Messenger uygulamalarında, ilerleyen zamanlarda "3D AVATAR" larımızı oluşturup kullanabileceğimizi duyurdu ve bu haber ile biz teknoloji meraklılarını yine heyecanlandırmayı başardı.

Meta, yakın zamanda yaptığı açıklamada Instagram hikayelerinde ve ayrıca mesajlarda 3D Avatarların kullanılacağını ve bununla beraber kendi bünyesinde bulunan Facebook ve Messenger uygulamalarında da profil avatarlarının güncelleneceğini belirtti.

Belirtilen özelliklerin ilk olarak ABD, Kanada ve Meksika'da sunulmaya başlandığı ve ayrıca Quest VR platformunun da dahil olmasının planlandığı belirtildi.

Bu gelişmelerin Meta şirketinin ilerlemesi ve gelişmesi için önemli bir rol oynayacağını düşünen Meta CEO'su Mark Zuckerberg; "One day you'll have multiple avatars ranging from expressive to photorealistic. Looking forward to sharing more soon.(Bir gün etkileyiciden fotogerçekçiye kadar değişen çok sayıda avatarınız olacak. Yakında daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.)" ifadeleri ile konu ile ilgili düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Konu ile ilgili olarak Meta şirketinin avatarlar ve kimlikler genel müdürü Aigerim Shorman ise; "Last year we overhauled Avatars in VR to make them more expressive, more customizable and more diverse — but we knew it was only the start. We’ve been hard at work since then, expanding Avatars so that they better reflect the billions of unique people on this planet. Today we’re taking that further, adding new facial shapes and assistive devices for people with disabilities. We will also be adding limited-time shirts for NFL fans to outfit their avatars in and celebrate their favorite teams.(Geçen yıl Avatarları VR'da daha etkileyici, daha özelleştirilebilir ve daha çeşitli hale getirmek için elden geçirdik - ancak bunun sadece başlangıç ​​olduğunu biliyorduk. O zamandan beri, bu gezegendeki milyarlarca benzersiz insanı daha iyi yansıtmaları için Avatarları genişletmek için çok çalışıyoruz. Bugün bunu daha da ileri götürüyoruz, engelliler için yeni yüz şekilleri ve yardımcı cihazlar ekliyoruz. Ayrıca NFL hayranlarının avatarlarını giymeleri ve favori takımlarını kutlamaları için sınırlı süreli gömlekler ekleyeceğiz.)" şeklinde bir açıklamayı Meta şirketinin resmi sayfasında paylaştı.

Getirilecek bu yeni özellikle birlikte avatarların özgünlüklerinin de artacağı, yeni yüz şekilleri ve renk tonlarının getirileceği, yüz yapısındaki inceliklerin daha da belirginleştirilebileceği, kişilerin avatarlarını kendilerine daha çok benzetebilecekleri ögelere (daha fazla göz, burun, saç şekli, sakal modeli, çeşitli kıyafetler) sahip olabilecekleri de Shorman'ın açıklamaları arasında yer almaktadır.

KAYNAKÇA

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder