C++ LİSTELER

 Bir önceki bölümde C++' da for döngüsü konusunu, farklı kullanım şekillerini örnekler üzerinde inceleyerek görmüştük. Bu bölümde ise listeler konusuna giriş yapıyor olacağız.

Listeler, daha önce de görmüş olduğumuz integerstringfloat gibi içerisinde veri barındırma özelliğine sahip bir veri tipidir. Diğer veri tiplerinden farklı olarak içerisinde birden fazla veriyi barındırabilme özelliğine sahiptir. Bu sebeple programlama yaparken sıklıkla kullanılan bir veri tipidir. Şimdi bir örnek üzerinden bu veri tipi nasıl oluşturulur, bunu görelim.


Program çıktısı

Örneğimizde "liste" isminde, integer tipinde bir liste tanımladık ve ardından bu liste içerisine eleman ekleme ve elemanları console ekranında gösterme işlemlerini sırası ile gerçekleştirdik. Bu örnekte dikkat ederseniz verileri ekleme işlemini, aynı işlemleri alt alta tekrar tekrar yazarak gerçekleştirdik. Bu işlemleri bir önceki konudan öğrenmiş olduğumuz ve bu programda da kullandığımız for döngüsü yardımı ile de gerçekleştirebilirdik. Ancak biz sizlerin bu işlemi açık bir şekilde görmesi için bu şekilde bir yazım gerçekleştirdik. Sizler kodu kendi bilgisayarlarınızda denerken for döngüsü kullanarak yazabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder