Python Programlama Dilinin Kullanıldığı Alanlar

 

Her geçen gün kullanıcısı artan Python programlama dilinin, bu kadar çok tercih edilmesinin başında öğrenimi ve kullanımının kolay olması gelse de, birçok alanda kullanılabilen bir programlama dili olmasının da bu durumdaki etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle bizlerde bu bölümde çokça tercih edilen ve sevilen bu programlama dilinin kullanıldığı bazı alanları sizler için derledik. Keyifli okumalar...

Python Programlama Dilinin Kullanıldığı Bazı Alanlar

  1. Veri Bilimi ve Veri Analizi
  2. Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
  3. Web Programlama
  4. Robotik
  5. Görüntü İşleme
  6. Oyun Geliştirme
  7. Konsol Uygulamaları
  8. Bilimsel Hesaplamalar
  9. Ağ ve Socket Programcılığı

Veri Bilimi ve Veri Analizi

Veri Bilimi ve Veri Analizi gibi konular söz konusu olduğunda, tartışmasız ilk akla gelen programlama dillerinden bir tanesi de Python programlama dilidir. Bu alanda kullanılan NumPy, Pandas vb. kütüphaneleri sayesinde kullanıcılarına Veri Bilimi ve Veri Analizi gibi konularda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Analiz edilen verileri Matplotlib, Seaborn gibi kütüphaneleri ile görselleştirme imkanı da tanıyan bu programlama dili, bu alan için biçilmiş kaftan niteliğinde.

Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi

Bir önceki kullanım alanı ile büyük benzerlikler gösteren bu alanda da, yine Python programlama dili kullanım açısından ilk akla gelenlerden. Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi alanlarının her geçen gün ilgilisinin artması ve bu alandaki büyük gelişmeler, Python programlama dilinin de neden bu kadar çok tercih edildiğinin ispatı niteliğindedir. TensorFlow, Keras ve PyTorch gibi kütüphaneleri sayesinde Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi ile ilgilenen kullanıcılarına, işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Web Programlama

Python programlama dilinin son zamanlarda kullanıldığı popüler kullanım alanlarından bir tanesi de hiç şüphesiz Web Programlama alanıdır. Özellikle bu alan için geliştirilen Django ve Flask gibi frameworkleri sayesinde, bu alanda da bir süredir tercih edilen bir programlama dili haline gelmiştir.

Oyun Geliştirme

Python programlama dili sayesinde bulmaca oyunları, macera oyunları gibi çeşitli oyunları geliştirmeniz mümkündür. Pygame kütüphanesi ise bu alan için sık tercih edilen Python kütüphanelerinden bir tanesidir.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder