C++ PROGRAMLAMA NEDİR ?

 C++ programlama dilini öğrenmeye geçmeden önce, öğrenmeye karar verdiğiniz bu programlama dilini, özellikleri ile beraber daha yakından tanıyalım.

C++, 1979 yıllarında Bell Laboratuvarlarında çalışan Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. İlk ismi C With Classes (Sınıflarla C) iken, 1983 yılında C++ olarak değiştirilmiştir. C programlama dilinden türeyerek geliştirilen bir programlama dili olduğu için adına C++ denilmiştir.

C++ programlama dili, çok paradigmalı, nesne yönelimli, genel amaçlı, orta seviyeli bir programlama dilidir. Nesne yönelimli bir programlama dili olması sebebi ile kapsülleme, kalıtım ve çok biçimlilik özelliklerine de sahiptir. Bu programlama dilinin dosya uzantısı ise .cpp şeklindedir. Derlenerek çalışan bir programlama dilidir.

C++ programlama dili kullanılarak sürücü yazılımları, oyun yazılımları, gömülü sistem yazılımları ve daha birçok yazılım gerçekleştirmek mümkündür. Ayrıca OpenCV kütüphaneleri, Unity ve daha birçok oyun motoru, TensorFlow gibi yapay zeka kütüphanelerinin bazıları, Chrome tarayıcısı ve birçok programlama diline ait derleyiciler hep bu programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir.

C++ yukarıda bahsedilen birçok özellik ve faydasının yanı sıra bazı dezavantajları da içerisinde barındırmaktadır. Mesela orta seviyeli bir programlama dili olması sebebi ile bellek yönetimi konusunda biraz zayıftır, bu duruma dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun dışında çok güvenli bir programlama dili de değildir.

C++ programlama dili ile yazılım yapmak için birçok IDE(Integrated Development Environment - Tümleşik Geliştirme Ortamı) bulunmaktadır. Bunlardan bazıları "Eclipse", "DEV C++", "Microsoft Visual Studio" ve "Netbeans" olarak sıralanabilir. 

Kullanım alanı çok geniş olan bu programlama dilini sende vakit kaybetmeden öğrenmek istiyorsan, C++ eğitim içeriklerimizi yakından takip etmeyi unutma.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder