C++ COUT KOMUTU

 Bir önceki bölümde C++ programlama dili hakkında bilgiler vererek öğrenmeye karar verdiğiniz programlama dili hakkında sizi bilgilendirmiştik. Bu bölümde ise yavaş yavaş C++ ile programlamaya başlayacak ve ilk kodlarımızı yazıyor olacağız. 

C++ programlama dili ile console ekranına bir şeyler yazdırmak istersek, bunun için kullanacağımız komut, "cout" komutu olacaktır. Hemen bir örnek ile ne demek istediğimizi göstererek açıklayalım.

Örneğimizde her programlama dili öğrenmeye karar veren kişinin yapmış olduğu ilk örnek olan "Hello World", Türkçesi ile "Merhaba Dünya" yazısını console ekranına yazdırmış olduk. Örneğimizde de gördüğünüz gibi cout komutunu kullanırken "<<" ifadesini ekledikten sonra çift tırnak" "" " içerisine yazdırmak istediğimiz cümleyi yazıp son olarak noktalı virgül ";" koyarak kodumuzu tamamlamaktayız. Kodun console ekranındaki çıktısı ise aşağıdaki gibidir.



Sizde cout komutunu kullanarak console ekranına gerekli gördüğünüz çıktıları rahatlıkla yazdırabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder