PYTHON NEDİR?

 Programlamaya geçmeden önce, öğrenmeye karar verdiğiniz bu programlama dilini daha yakından tanıyalım.

Python, 1990 yılında "Guido van Rossum" tarafından Amsterdam'da geliştirilmeye başlanmış nesne yönelimli, yorumlanabilen, modüler ve etkileşimli bir programlama dilidir.

Python ismi, sanıldığı gibi bir yılan türünden gelmemektedir. Guido van Rossum'un çok sevdiği "Monty Python" isimli bir İngiliz komedi grubunun "Monty Python's Flying Circus" isimli gösterisinden gelmektedir.

Python kullanarak masaüstü programlama, oyun programlama, taşınabilir cihaz programlama, web programlama, ağ programlama, veri bilimi ve yapay zeka uygulamaları gibi daha birçok uygulama geliştirilebilmektedir.

İnterpreter(yorumlayıcı) bir dil olduğu için, derlemeye gerek yoktur. Ayrıca içinde barındırdığı "Garbage Collector(çöp toplayıcı)" sayesinde uygulamanızın bellek kullanımını da optimize etmektedir. Bu durum uygulamanızın kararlılığını ve performansını arttırmaktadır.

Python ile programlama yapmak için pek çok "IDE(Integrated Development Environment - Tümleşik Geliştirme Ortamı)" mevcuttur. Bunlardan bazıları; Eclipse, Pydev, Pycharm, IDLE, Spyder, Atom şeklinde sıralanabilir.

Python'ın diğer başlıca özellikleri ise şunlardır: Söz dizimi girintilere bağlıdır. Basit bir söz dizimi vardır, bu sebeple öğrenmesi kolaydır. Hemen hemen her platformda çalışabilmektedir(Unix, Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian). Geniş kütüphane seçenekleri vardır.

Birçok özelliği ile hemen hemen her alanda programlamaya elverişli olan bu programlama dilini vakit kaybetmeden öğrenmeye başlamalısınız.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder