C# NEDİR?

 Microsoft tarafından geliştirilen C# programlama dili, birçok yazılımcının ilk sırada tercih ettiği programlama dillerinden bir tanesidir. Şimdi bu programlama dili hakkında daha detaylı bilgi edinelim.

2000'li yıllarda Anders Hejlsberg liderliğinde geliştirilen C# programlama dili, modern algoritması, basitliği, orta seviye bir dil olması, nesne yönelimli olması ve daha birçok özelliği ile favori programlama dilleri arasındadır. C# programlama dili, C++ diline yeni eklentiler yapılarak meydana getirilmiştir. Bu sebeple C++'daki iki adet "+" işaretinin birleşimiyle oluşan ve aynı zamanda bir melodi anahtarı olan "#" işaretinin kullanımı ile "C#" olarak adlandırılmıştır.

C#, .NET Framework platformu ile beraber kullanılmaktadır. Geniş kütüphane seçenekleri vardır. En önemli özelliklerinden bir tanesi de "hata giderme(debugger)" özelliğinin olmasıdır. Bu özelliği sayesinde yazılımcıların daha rahat programlama yapabilmesine olanak sağlamıştır.

C++ ve Visual Basic programlama dillerinin eksikleri sebebiyle meydana getirilmiş olsa da, şu an onlardan daha çok tercih edilen bir programlama dilidir.

C# programlama dilinin kullanım alanı oldukça geniştir. Bunlardan bazıları; mobil programlama, oyun programlama, web programlama, konsol uygulamaları, form uygulamaları, web service uygulamaları şeklinde sıralanabilir.

C# ile programlama yapabilmek için "Visual Studio", "SharpDevelop", "Visual Studio Code" IDE'lerinden (Integrated Development Environment - Tümleşik Geliştirme Ortamı) birisi rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Birçok özelliği ve kullanıcıya sunduğu avantajları ile favori programlama dilleri arasına giren C# programlama dilini en kısa zamanda öğrenmeye başlayın.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder